miercuri, 11 august 2010

Road Trip Hateg - info

Plecarea: sambata dimineata la ora 6 (de parca mai era nevoie sa scriu:P)
Distanta totala traseu: ~900Km
Durata totala traseu: 2 zile
Timpi intermediari (fara opriri):
Traseu:



Bucuresti – Pitesti – Curtea de Arges (optional, daca nu ati vazut-o) – Ramnicu Valcea – Targu Jiu - Petrosani - Heteg - Hunedoara si retur

Principalele obiective pe traseu: (in ordinea din RoadTrip)

  • Biserica dintr-un lemn (Sat Francesti, la aproximativ 25 de kilometri sud de municipiul Ramnicu Valcea şi 5 km de orasul Băbeni, Valcea.)
  • Manastirea Govora (de la Biserica dintr-un lemn sunt marcaje care va duc direct la Govora. Daca le ratati s-au au ruginit prea tare:) mergeti inapoi in Ramnicu Valcea si o luati pe DN67 spre Tg. Jiu pana in sat Mihaesti - la 18Km de Ramnicu Valcea)
  • Manastirea Horezu (pe DN67 in continuare spre Tg. Jiu la ~20Km de Govora)
  • Pestera Muierilor (pe DN67 in continuare spre Tg. Jiu la ~35Km de Horezu. La Baia de Fier faceti dreapta si mergeti printre munti pana la intrarea in pestera. Foarte frumos drumul dar cam prost asfaltul.)
  • Manastirea Tismana (pe DN67 pana la Targu Jiu iar de acolo pe DN67D spre Baia de Arama. De la Tg Jiu in 40Km facei dreapta pe DJ672 si in capatul lui se afla complexul Tismana)
  • Targu Jiu : Coloana infinitului, Poarta sarutului si Masa tacerii (poarta si masa se afla in Parcul Muncipal aflat in W-ul orasului langa Lacul de Acumulare iar coloana pe Calea Bucuresti - se vede venind dinspre Bucuresti)
  • Biserica Densus (pentru a ajunge la Biserica din Densus se merge in afara orasului Hateg circa 10 kilometri, iar in centrul satului Totesti se vireaza dreapta. Posibilitati de cazare exista doar in Hateg sau la Sarmisegetusa)
  • Ruinele Ulpia Traiana Sarmizegetusa (pe DN68 Hateg - Caransebes la 12Km de Densus sau 25Km de Hateg)
  • Biserica si ruinele Cetatii Colt (acestea sunt situate in satul Suseni si se ajunge pe soseaua Simeria - Hateg - Petrosani, la o distanta de 9 km de localitatea Carnesti, ramificatie stanga Brazi - Raul de Mori, 22 de kilometri sud-est de Hateg)
  • Castelul Santamarie Orlea (inapoi pe DN68 spre Hateg. Este chiar la intrare, pe un deal. Se vede si cand veti intra in Hateg, pe stanga, venind de la Tg Jiu. Daca-l ratati nu e mare lucru de vazut oricum, ca nu mai este castel ci hotel de 1*)
  • Lacul Cincis (pe DJ687A sau pe DN68 - depinde cum aveti timp)
  • Castelul Corvinilor (pe 687E spre Hunedoara iar acolo urmati indicatoarele spre centru)
  • Manastirea Prislop (inapoi spre Hateg pe 687A iar la Silvasu de Jos faceti dreapta si tineti drumu principal pana...nu mai e:). Cand vedeti multe masini parcate pe un drum fff ingust inseamna ca ati ajuns)
  • Rezervatia de Zimbri din Hateg (ajunsi in Hateg o luati inapoi spre Hunedoara pe DN68 de data asta, si la cativa km de oras, intr-o curba vedeti un semn cam pricajit catre rezervatie. Faceti stanga si urmati drumul prin padure pana la parcarea rezervatiei). Daca tot nu gasiti si aveti un GPS cu voi, folositi coordonatele astea:

    Lat: 45°38′18″ N, Lon: 22°58′22″E
  • Curtea de Arges (se ajunge pe DN 7C de la Pitesti. Aprox 35 Km. Cum iesiti de pe centura-autostrada a Pitestiului, o luati pe deasupra pasajului si in intersectie faceti dreapta. Este drumul spre Fagaras. DACA urmati RoadTrip-ul meu, la intoarcere dupa ce treceti de Ramnicu Valcea, in aprox. 10 Km se face un drum la stanga spre Curgea de Arges - inainte de localitatea Milcoiu.)

Posibilitati de cazare:
In functie de cate zile alocati acestui trip, puteti poposi in urmatoarele locatii:
  • Pestera Muierilor (aveti destul loc de campat in zona, iar daca doriti pensiune gasiti si asa ceva, ca de exemplu: aici)
  • Lacul Cincis (aici sunt posibilitati foarte variate: de la loc de campare, pazit, la casute de 2-4 persoane cu/fara grup sanitar, la Hotel Casa Alba si Hotel Cincis - vezi harta traseu!)
  • Targu Jiu (oriunde prin oras, daca aveti de gand sa vizitati centrul mai mult)

Noi am plecat pregatiti sa dormim la cort pe malul lacului Cincis dar pentru ca am ajuns prea tarziu, si in zona aia e intuneric bezna seara, am decis sa dormim la Hotel Casa Alba. Dar dimineata cand am dat o tura pe langa lac ne-a parut rau ca n-am ajuns mai devreme. Era si loc de campat si se vedea si foarte frumos lacul.
(aceasta este ceea ce as alege eu, dar goagal este plin de pensiuni si moteluri  peste tot. Eu v-am indicat locurile cele mai placute de stat si amplaste oarecum la o treime din drum, pentru a  nu face prea multi km/zi.)
Sunt deschis intotdeauna oricarui comentariu asa ca daca sunteti in pana de idei sau doriti un sfat nu ezitati.



View Road Trip Hateg in a larger map

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu