sâmbătă, 16 noiembrie 2013

De o zi - TransBucegi


Vine iarna...sau cel putin asa se anunta. Asa ca am decis sa profit de o zi cu soare si sa bag si io un ochi pe proaspata (de prin august) si controversata sosea TransBucegi.
Detalii despre toate discutiile pe acest subiect le gasiti pe prietenul nostru goagle la fel si parerile iubitorilor de munte. Nu intru in detalii despre ce s-a intamplat, despre cum arata acum pe acolo sau despre ce va deveni pe viitor. Este inutil si prefer sa fiu zen azi :)

Zi superba, peisaje pe masura dar voi lasa pozele sa vorbeasca pentru mine.

Poze vorbind !



Legat de drumu...acesta este delimitat cu balustrade si pe alocuri banda de semnalizare
pana la Cabana Dichiu. De acolo pana la Piatra Arsa e doar asfaltu...si muntele.
De la Cab. Cuibu Dorului pana la Cab. Dichiu drumul este destul de ingust pe alocuri iar majoritatea curbelor au zero vizibilitate...asa ca mergeti atent si pe banda voastra.




In apropiere de Piatra Arsa se termina asfaltul. Pana la Cab. Piatra Arsa se poate ajunge cu orice masina pana in fata cabanei insa spre Cab. Babele accesul vehiculelor de orice fel este interzis (exista o bariera si un panou de avertizare in acest sens + o masina a jandarmeriei care se plimba prin zona).


De unde se termina asfaltul pana la Cab. Babele este traseu de ~2h (dus-intors). De aici se pot face numeroase trasee turistice (Monumentul Eroilor <Crucea>, Cab. Caraiman, Cab. Vf. Omu, Pestera, Padina...).

  
  



Noi, limitati fiind de timp am ales sa vedem doar Babele si sa facem o poza pupand Sfinxul iar apoi sa ne intoarcem.


  
Impinsi la vale de foame am dat o "fuga" (pt ca drumul iti permite max. treapta a 2a de viteza) pana in Poiana Stanii Regale unde speram sa degustam un pranz copios cu bucate facute chiar in fata cabanei. Din pacate era atat de aglomerat incat trebuia sa astepti pe terasa de afara ~30min ca sa se elibereze o masa.



Evident, puteai manca si afara insa soarele isi cam arata dintii asa ca ne-am lasat pagubasi.
Am preferat sa mergem sa vedem o super-panorama a Vaii Prahovei de pe Stancile Franz Josef (chiar in spatele cabanei) apoi ne-am indreptat spre un alt loc faimos din Sinaia: Cutitul d'Argint din Sinaia.


Uitasem cum sta treaba aici dar se pare ca ei nu s-au schimbat de acu 3-4 ani cand am fost ultima oara. Face-se ca au la meniu doar un meniu. Si anume...un set format din 8 soiuri de carne (porc, pui, vita, mistret), un castron de iahnie de fasole, un platou cu cipsuri de cartof si o salata de varza la 49 lei.  O sa ziceti ca e mult...este. DAR dupa ce iti vor aduce cele 8 tipuri de carne esti liber sa le mai ceri inca 8 si inca 8 si inca 2 si inca 4 si cate vrei tu si ce vrei tu. Dap...este all-you-can eat!!! Ce-i drept, pentru o persoana normala e suficient si prima "transa" de mancare...pt cei ca mine, va veti satura la jumatatea celei de-a doua :)


 

Atmosfera rustica, muzica romaneasca, ospatari saritori. Per total o experienta inedita apreciata in special de gurmanzi. In plus, locatia este chiar pe drumul ce duce la Castelul Peles, o plimbare dupa masa fiind foarte recomandata :).

Dupa o mica plimbare si o halvita, am intors caii si am luat-o la pas spre casa.



Indicatii:

Pentru a ajunge pe TransBucegi, venind dinspre Bucuresti spre Sinaia, fix la intrare (acolo unde sunt camerele) se face un drum la stanga (cel ce duce la Targoviste).
Mergeti pe el ~7Km (pana in dreptul indicatoarelor cu Cab. Cota 1000, Padina si restu). De aici intrati pe DJ713 Transbucegi !


Harta preluata de pe transbucegi.ro
Enjoy.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu