marți, 27 iulie 2010

Bike Ride - Sinaia

Inca o iesire minunata in mijlocul naturii.
Weekend-ul trecut mi-am initiat prietena in freeride-ul montan.
Am montat bike-urile pe masina si-am pornit dis de dimineata (ora 7) catre Sinaia.
Am ajuns in jur de 9, am parcat la telecabina si am ales o metoda de transport mai ieftina decat telecabina (unde te pune sa platesti si pentru biciclete cat pentru un om) si anume taxi. Ne-a luat 30 lei pe urcare pana la Cota 1400. Mi s-a parut acceptabil. Probabil ca data viitoare urc tot cu acelasi nene si mai negociez un pic pretul. Am mers cu un Opel Zafira. Am dat jos rotile si au incaput foarte frumos biclele una peste cealalta.
Am ajuns sus, ne-am echipat corespunzator, am tras o dusca de apa si-am luat-o pe forestier in jos. Drumul era ok, uscat, in ciuda ploilor frecvente din ultima luna. De la 1400 in Sinaia am coborat cam in 40min, si asta pentru ca am luat-o din prima prin padure (am scurtat un pic forestierul - si am mers pe traseul de dh) si, fiind prima oara pentru Adi a mers un pic mai greu. Oricum, s-a descurcat onorabil zic eu. La a doua tura am decis s-o lungim si sa fie si mai greu...ca doar era prima ei tura, nu?:)
Am coborat tot pe acelasi traseu pana ne-am intersectat cu drumul ce duce la Poiana Stanii Regale si am impins (Adi a tinut sa mentionez ca ea a pedalat 65% din drum!) pret de fo 20 minute biclele la deal pana am ajuns in poienita. Superb aici. Merita sa ajungeti aici intr-o zi cu soare, indiferent ce traseu alegeti (se poate urca si cu masina).
A fost foarte placuta scurta noastra vizita iar daca va e foame puteti sa va asezati sub umbrelute cu incredere: orice v-ati comanda n-o sa va para rau. Poate la sfarsit cand vedeti nota de plata. Dar cu burta plina n-o sa va mai vina nici sa va suparati. Iar daca va suparati, va puteti reveni la o plimbare cu poneiul sau cand stati la soare intr-un sezlong amplasat pe iarba. Foarte frumos domne, ce sa mai zic?! Mergeti si vedeti ca n-o sa va para rau. Aaaa si tot de aici puteti vedea impresionanta panorama asupra Vaii Prahova de pe stanca Franz Joseph aflata in spatele complexului.Ne-am tras un pic rasuflarea in poiana din fata terasei si apoi am luat-o cetinel prin padure spre Poiana Tapului. Atentie! Daca traversati poiana s-o faceti in liniste si pe langa bicla ca incepe sa strige dupa voi paznicu d-acolo, cum ca poiana ar fi privata. Eh, drumul asta oricum era mai greu pentru ea, dar acum, ca era si un pic umed, a fost si mai greu. Dar, sunt mandru s-o zic: am ajuns inapoi la masina fara nici o cazatura. 

Doar cu mult noroi pe noi. 

Per total a fost fun si vom repeta figura cu prima ocazie. Si la cat mai multe. Care doresti sa te bagi, lasa un comment;)
V-am lasat!


Si daca sunteti curiosi de mai multe, puteti clickui aici!




View Bike Ride - Sinaia in a larger map

4 comentarii:

  1. pe principiul "better luck next time" s'ar putea renunta si la frane pe parcursul traseului...ar exista mai mult "chemistry" intre om si natura aka brazi :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) du-te bah d-aici. Intai sa cobori cu frane si p'orma facem si sporturi mai extreme:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos!
    Cand te invat sa pedalezi si la deal? :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand s-ntoarce lumea cu fundu-n sus :D

    RăspundețiȘtergere