sâmbătă, 26 februarie 2011

De o zi: Azuga & Brasov

De mult n-am mai iesit din Bucuresti si parca a venit timpu' nu? Chiar daca e doar pentru o zi...am o placere nebuna sa conduc pe la munte in zilele insorite de iarna. Pacat ca-s in Romania si avem drumuri de caca o.
Revenind le tema blogului. Mi-am luat haninele de ski si restul echipamentului si-am plecat cu noaptea si mahmureala-n cap catre vestita Vale a Prahovei. Mahmureala era la pachet, de la merele din vodka de c-o seara-n urma. Tot drumu' cat am dormit m-am gandit unde-o fi mai bine de skiat. Eram satul de cozile infernale de la teleskiul din Predeal si de la portiunile cu pietre de la partiile deservite de telescaun asa ca am zis sa vedem cum e in Azuga. Am ajuns pe la 9-9:30, am parcat, ne-am echipat...si ne-am pus pe stat la coada. Intai la bilete, apoi la intrarea in gondola. N-am stat mai mult de 5min si deja inima-mi tresalta fericita in lumea ei acolo. Little did it know...
Vremea super (evident, daca mi-am luat talismanul cu mine :D) si zapada destul de buna. Putine portiuni prin partea superioara a partiei Sorica aveau gheata. Dar nu grav. Mi-a placut foarte mult partia si am sa mai merg, daca voi putea trece peste vesnica problema cu coada de la teleski/telescaun/gondola... La ora 10 am stat 30min la coada. Cand am ajuns sa urcam in gondola, coada era de 2 ori mai mare decat atunci cand ne-am asezat noi la ea...go figure!
Aaaa...si alta idiotenie care numai la noi se putea intalni. Daca vii pe la 10 la partie, mai stai 30 de min si la casa de bilete, sa-ti iei cartela cu puncte...sa te dai pe partii...si sa urci cu ce au ei p-acolo...ca d-aia vii la munte nu??? Ehh va inselati. Vii la munte ca sa stai la cozi, nu ca sa te dai. Cobori in 5min si stai la coada 30min (daca ai noroc) si mai stai si la coada la teleski sa-ti iei alta cartela. DA, ati inteles bine...la teleski-ul din Azuga se intra cu cartela separata!!!!! Numai cuvinte de lauda as avea despre cei care permit lucrurile astea. Noroc ca-i blogu meu si n-am voie sa vorbesc urat.
Va las cu cateva poze, ca sa-mi revin.









Dupa cateva ture si nervi intinsi am decis sa plecam spre Brasov, sa ne relaxam un pic. Nush cum se face ca iar am ajuns la costiteeeee :D Bune rau domne. Rau rau.

In drum spre costite am vazut un indicator: Biserica Evanghelica Fortificata 6. Am zis sa vedem ce-i cu ea. Am ajuns acolo si-am admirat-o p-afara (era inchisa) iar in fata ei alt indicator: Biserica Evanghelica Fortificata 7. Hai. Peste 6,5Km inca 2 indicatoare: Biserica Evanghelica Fortificata si Biserica Evanghelica Fortificata 4. Am vazut-o intai p-aia fara km si apoi pe cealalta...Aici ghici ce??? :)) Alt indicator. Aceleasi indicatii, doar ca acesta din urma ne-a scos la prima biserica. Bisericile sunt cea din Sanpetru, Bod si Harman. Frumusele p-afara, ar fi fost dragut sa le vedem si pe dinauntru.




Si cam asta a fost. Inapoi acasa cu gandul la urmatoarea iesire...vizitarea cetatilor medievale transilvanene.