vineri, 29 octombrie 2010

Trekking Brasov - Tâmpa + bonus costite

Un traseu mic si frumusel, ce imbina plimbarea pe munte cu vizitarea obiectivelor. Se poate combina cu acest traseu: link.

Am ajuns pe la 12 in Brasov si am zis sa dam o "fuga" pe Tampa. Am parcat langa Turnul Vanatorilor (dati un search pe maps.google.ro cu "turnul vanatorilor" si aflati exact cum sa ajungeti acolo).
Se urca pe Triunghi Rosu pana pe Varful Tampa de unde se poate admira tot Brasovul. Si cam atat :)

Multe nu prea sunt de spus decat:
- aveti grija cand urcati, ca mai cad pietre...
- daca sunteti mosi sau obositi puteti lua Telecabina (8lei/adult si 4lei/copii < 14ani)
- ajunsi sus puteti merge pe varf, pe hollywoodianul semn BRASOV sau puteti da o roata Tampei daca aveti mai mult timp la dispozitie.

Cam atat. La coborare (sau urcare) se poate vizita Turnul Vanatorilor. Intrarea gratis.
Legat de obiective...sunt foarte multe in Brasov si nu cred ca e cineva care sa nu fi vazut Biserica Neagra, Turnul Mic si Turnul Alb, Strada Sforii, Biserica Sf. Nicolae...

Vederi de pe Tampa: - Biserica Neagra - Piata Sfatului si Cetatuia Brasovului
Insa cred ca sunt oameni care nu stiau ca Brasovul are o cetatuie...fix in mijloc, pe un deal. Da, eu ma numar printre ei, rusinat. Am dat de ea cand cautam un local in Brasov, pe goagal maps. Si-am zis s-o vizitam. Si-am vizitat-o. Si nu e mare lucru de vizitat, dar e placut sa stii ca ai vizitat ceva ce nu stiam intr-un oras pe care l-am hoinarit de atatea ori:) Nu se ajunge greu, se intra fara taxa si se poate si manca acolo (mancare aratoasa, din cate am vazut prin farfurii, la preturi medievale). Mai multe detalii precum si harta gasiti aici: link.
Cetatuia Brasovului
...vedere de pe zidurile cetatuii spre centrul istoric al Brasovului
Noi insa am preferat sa cautam un local cu care ne inebuneste o prietena de ceva timp, unde chipurile s-ar manca cele mai bune coaste. Restaurantul se numeste Four Roses (La Costite) si are intr-adevar o minunatie de coastite de porc, asezonate cu o portie de cartofi "disc", ceapa la discretie si un sos cu usturoi de pici pe spate. Ce-i drept, pretul un pic cam piperat (35 lei portia mare, 28 jumatate - ce vedeti la mine pe platou este doar jumate). Insa, daca puneti bani deoparte si nu mancati nimic toata ziua, se merita ;) Locatia o aveti pe harta, adresa fiind Brasov, Str. Oltet, nr.13 (link).
De aici, cu burtile pline, am plecat spre Bucuresti (in jur de ora 4) si la iesirea din Brasov am fost redirectionat automat pe DN1A spre Cheia de catre 4 organe ce blocau drumul spre Predeal. Chipurile ar fi blocaje prin zona Busteni, Sinaia, Comarnic. Oricum, drumul prin Cheia a fost mai liber decat ma asteptam si daca aveti noroc sa nu dati peste nici un camion atunci ajungeti chiar mai repede in Bucuresti.
Enjoy.