luni, 13 septembrie 2010

Trekking Cheia - Culmea Zaganu-Gropsoarele - Cab. Mt. Rosu

Încă o săptămână mohorâtă la București care părea că se va continua la fel în weekend. Am decis să profităm de vremea frumoasă ce se anunța la munte și să dăm o fugă pe el. După câteva schimbări de destinație am ales Cheia cu gândul să facem traseul de pe Culmea Zăganu - Gropșoarele.
La Cheia puteți ajunge cu mașina personală prin Ploiești - Vălenii de Munte - Măneciu - Cheia (~150Km), sau cu trenul București - Măneciu și de acolo maxi-taxi, sau cu maxi-taxi direct din București, de la Basarab (lângă IDM). Pentru maxi nu știu decât programul de întoarcere către București (era afișat în centru, lângă un magazin): ore plecare 9:45, 12:00, 16:45; zilnic la 8:30 până în Vălenii de Munte, tel: 0731.835.544.
Am ajuns de vineri seara, ne-am făcut fo' 10 sandwich-uri și ne-am culcat. Sâmbătă la ora 9 am plecat pe traseu.
Date traseu:
Marcaj: Cruce Roșie până la "La rascruce" (drumul continuă pe marcajul ăsta până la Cabana Ciucaș) apoi Triunghi Roșu pana la Cabana Muntele Roșu
Traseu: Cheia - Muntele Buzăianu - Muntele Zăganu - Culmea Zăganu - Gropșoarele - Vf. Gropșoarele - Cabana Mt. Roșu - Cheia
Timp: ~6h (depinde de cum mergeți și câte pauze faceți)
Tip traseu: accidentat și destul de lung (aprox. 23,5 Km) însă foarte variat și cu peisaje fff frumoase. NU îl recomand iarna decât turiștilor cu experiență.

Am plecat pe traseu din fața hotelului Cheia.